Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за една обява!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за една обява!

Тази седмица, съвсем случайно попаднах на тази обява
    Ходихме с търтея, гледахме, надничахме, оглеждахме.... хареса ни и на двамата, и то много - изпъната, излъскана, с почти най-богатото оборудване, много нова година, НО с подозрително ниска цена, на фона на останалите такива
    Другите "166"-ци на пазара или са по-стари, за същите пари, или са по-скъпи, ако са толкова нови, или и двете
    Колата изглежда уникално (на око), работи невероятно добре (на слух), от пълния списък с екстри в магазина, сигурно има 3-4 които да й липсват
    Има няколко дребни забелжки, като много леко счупено дясно огледало и малко луфтове на десния праг, което обаче ме навежда на мисълта за ремонти по десницата
    Та въпроса ми е, струва ли си или е по-добре "156 ВагонРесторант" с абсолютно същите характеристики (двигател, година, екстри...), защото имам и такава оферта

П.П.
    Някои колеги тук не търсеха ли точно "166"
    sigpic

Бе за мен разликата в класата като цяло е в полза на 166.Просто си е голяма кола и по добре изработена вътре,не че няма някои издънки ,но мисля че плюсовете са повече
    1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
    2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
    1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Ако наистина дясната страна е правена,по-добре се откажи,това е предпоставка за ръжда след време,особено прага,а пък с нея/ръждата/оправия няма.А пък дали е правена,един добър бояджия винаги може да разбере
      2011 Giulietta MA-ex
      1995 155 1.8 TS 8V
      2005 GT JTD-ex,1998 156 1.8 TS-ex,1993 155 2.5V6-ex

Comment

хм, преди време имаше една такава, в автокъща между младост и дървеница и беше ударена на няколко места по диагонал

и оня така я промотираше за 150к.с 2003та, а тя е 2002ра 140кс.

там цената беше 12к и то с ДДС-то още ....

може да са я оправили, и са да я продават. видя ли дали чейнджъра в багажника е здрав? щото точно там беше ударена оназ.....
        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Видях, че има чейнджър, но не съм бърникал, да видя, дали е здрав
          Като вдигнахме капака на двигателя, веднага ми направиха впечатление две неща - черните пластмасови кори около двигателя бяха захванати с кафяви рапидки от някоя железария, които рапидки стояха някак малки в сравнение с отворите през които минаваха, все едно не им е там мястото а другото нещо беше, че самите пластмасови кори изглеждаха като нови, лепенките по тях бяха като напечатани вчера, с изключение на една кора, която си изглеждаше нормално захабена и тук идва въпроса, всички кори ли са сменени, защото оригиналните са счупени при удара и само една е останала здрава или само една е сменена и е купувана втора употреба, затова стои захабена
          Поисках на момчетата ВИН-а и по него си излиза всичко, както си е:
          Catalogue: EADONLY class="readonly" onFocus="this.blur()";>W9 | 166 BZ-DS (1998-....)
          MVS: 136.124.0(0) | 2.4 JTD CF3 150CV "PROGRESSION"
          Engine Stamp: 841C000
          Version Code: 936AXA00
          Version: V1 | SEDAN 98
          Engine Version: >M22| 2400 JTD CF3 150 CV
          Interior: 185 | GREY CLOTH (V1)
          Vehicle No: 00081717
          Engine No: 3424388
          Prod. date: 2003-01
          sigpic

Comment

колега, цената хич и не е ниска, а е нормална. Вярно, че има 3-4 луди които искат безбожни пари за няколко 166-ци, ама те нямат връзка с централния мозък. Аз гледах близо 30 такива преди да взема моята, 2001-ва, 2.0ТС със всичко вътре / кожа, тел, нави и т.н./ и то за 11000. Просто трябва търпение и дълго гледане и винаги изпадат добри оферти. От мобилето съм гледал почти всички, но най-вече бензини. Тази която си я пуснал не я гледах, защото вече бях капарирал моята, пък и е дизел. Но за повечето друго мога да ти кажа по нещо.
            В интерес на истината не знам дали си гледал тази, която Злия продава, тя е перфектна. 1 към 1 е с моята, но е с джанти 18-ки и 6 скорости и няколко месеца по-нова. той я продава за около 13500-13800 нещо такова беше. Аз я харесах, но в последния момент изпадна моята, а пък аз не съм такъв маниак на тема джанти за да дам за тях 2500 отгоре като цена.
            Алфа 166, 2.0 ТС 2001год.

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

Колега, аз не сравнявам само българския пазар - такава цена няма никъде, няма "мобиле", няма "скаут", никъде не може да се намери тази кола за тези пари, при положежние, че в тая цена има и печалба
              Излиза, че търговеца трябва да я е купил за по-малко от 7000 Евро - никъде няма такава цена за здрава кола
              Освен корите с рапидките около двигателя, счупеното на две места дясно огледало, луфтовете на десния праг, точно под огледалото, си спомням, че стъклото на същата тази предна дясна врата е от 2004г. а всички останали стъкла са 2002г.
              Явно ще трябва да отида да огледам и "166"-цата на адаша, за да направя поне някакво сравнение за вида на колата
              sigpic

Comment

Добре, де. Дори и да е удряна, какво толкова? Стига да не е била събирана от 3 различни шасита и да не може да намери правия път
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от Kuku
                  Колега, аз не сравнявам само българския пазар - такава цена няма никъде, няма "мобиле", няма "скаут", никъде не може да се намери тази кола за тези пари, при положежние, че в тая цена има и печалба
                  Излиза, че търговеца трябва да я е купил за по-малко от 7000 Евро - никъде няма такава цена за здрава кола
                  Освен корите с рапидките около двигателя, счупеното на две места дясно огледало, луфтовете на десния праг, точно под огледалото, си спомням, че стъклото на същата тази предна дясна врата е от 2004г. а всички останали стъкла са 2002г.
                  Явно ще трябва да отида да огледам и "166"-цата на адаша, за да направя поне някакво сравнение за вида на колата
                  виж, не съм я гледал тази така че ти знаеш за тези детайли, но не гледай цените в мобиле.де и скаут-а по този начин, значи тези които внасят си имат канали, взимат ги на по-тънки цени, договарят се, връщат се ДДС-та и разни други щуротии или ги купуват на физически лица, абе двеста врътки има. То и тук само като отидеш да говориш за Алфа или Ланчия и ако е застояла в автокъща веднага една хилядарка ще ти смъкнат.

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

Ще изчакам малко, да видя дали евентуално ще се застои на пазара тази кола
                    През това време трябва да докарат в България и една "156 2.4 JTD ВагонРесторант" за същите пари, та ще огледам и нея, преди да реша нещо
                    sigpic

Comment

Това да изчакаш е най-добрия вариант аз си търсих моята повече от месец и можеше още толкова да търся. Бърза работа нямах

Виждам, че и ти си така. По-добре човек да изчака, че иначе от бързане грешки стават

Comment

166

внимавай цвета на колата е тъмно кафяв и за мен стой много грозно на пътя и изглежда много отвратително Когато я видях почти се бях отказал да купувам Алфа 166 Ако е осукано купето няма оправяне, но пък парите са добри , много добри за дизел ,во ния взимай без замерване на компресията

Comment

моята е търсих 10 месеца

Comment

Re: 166

Първоначално публикувано от emil georgiev
                            внимавай цвета на колата е тъмно кафяв и за мен стой много грозно на пътя и изглежда много отвратително Когато я видях почти се бях отказал да купувам Алфа 166 Ако е осукано купето няма оправяне, но пък парите са добри , много добри за дизел ,во ния взимай без замерване на компресията
                            Емо, за тая от обявата ли говориш
                            Аз я гледах на живо и си е тъмно синя, даже отиваше към черно и затова са й объркали цвета в обявата
                            sigpic

Comment

Working...
                            X